سود پرک در حقیقت محصول طبیعی از تولید کلرین است که طبق قوانین شیمی برای هر یک تن کلرینی که تولید می شود ، ۱۱۰۰ کیلوگرم سود پرک و ۲۸ کیلوگرم هیدروژن تولید می شود . سود پرک یا سود کاستیک از سود مایع پتروشیمی ها تولید می گردد. کاربرد فراوان هیدروکسید سدیم به صورت جامد و مایع این ماده شیمیایی را به یکی از کالاهای پر مصرف و مهم در صنایع تبدیل نموده است .
روش تولید سود پرک:
برای تولید سود پرک ، از فرایند الکترولیز آب نمک (سدیم کلرید) استفاده می شود . در روش عادی برای تولید سدیم باید از فرایند پیل جیوه (کاستنر-کلنر Castner-Kellner)، که جریانی از جیوه را به عنوان کاتد استفاده می کند و سپس سدیم حاصل با آب ترکیب میشود و تولید سود پرک مینماید ، استفاده شود .
در فرایند دیگر به نام پیل دیافراگم ، الکترولیت از آند به کاتد حرکت میکند و دیافراگم (از جنس پنبه کوهی یا سایر مواد غشایی) ، فراوردههای آند و کاتد را از هم جدا میسازد.
در هر دو فرایند ، علاوه بر سدیم ، گاز کلر نیز تولید میشود.
اکسین سود پس از تولید سود پرک ، بلافاصله آن را در کیسه های ۲۵ کیلویی دوجداره بسته بندی می کند چون این ماده دارای خاصیت خورندگی ست و در اثر تماس با هوا کلوخه می شود . برای نگه داری سود پرک و یا استفاده در چرخه تولید ، می بایست از لوله و اتصالات مخصوص استفاده گردد . معمولا در کارخانجات تولید سود پرک از ورق نیکل که قابلیت ضد خورندگی دارداستفاده می شود.
مواد شیمیایی...برچسب : نویسنده : امین بازدید : 336